Чаровна водеща от БНТ разказа как мамят "бакшишите" пред столична болница

Чаровна водеща от БНТ разказа как мамят "бакшишите" пред столична болница
A A+ A++ A

Едно от най-разпознаваемите лица на БНТ - чаровната водеща Анна Ангелова, алармира в социалната мрежа Фейсбук за поредния опит за измама от страна на таксиметров шофьор. Случката е много показателна, защото по всичко личи, че става дума за рецидив, който е за сметка на клиенти, които малко преди това са били пациенти или посетители в болница. Ангелова в момента е водеща на "Библиотеката" по телевизията-майка, а преди това зрителите я познават като красивото лице на "Култура.бг".

Анна, в свойски стил, "бръкна" и по-надълбоко като разкри и за "бакшиш", който за разлика от своя колега я е впечатлил. По този начин тя даде да се разбере, че нещата не са толкова прости и винаги е нужно да погледнем и отвъд повърхностното:

ЕТО КАКВО РАЗКАЗА ТЯ:

На вниманието на YellowTaxi Sofia и на всички, които използват услигите им, както аз.

Днес ми се наложи да използвам такси от болница Acibadem City Clinic. Излизам от клиниката, отивам на стоянката и след лека суетня ме изпращат при "колегата, който е наред". Забелязвам, че таксито потегля с първоначална такса 3.79 лв, което е нощна тарифа + 0.99 за поръчка. И понеже не е нощ, не съм си поръчала такси и съм убдена в това, питам:

- Защо потегляме с такава първоначална такса?

- Ами тука винаги е така пред болницата, някаква спогодба между болницата и компанията сигурно. Така си е било винаги, отвръща шофьора.

- Каква спогодба? Къде го пише това, че не виждам? Клиентите да плащат за повикване на такси, при положение, че не са ви повикали, а вие чакате за тях? Ако е спогодба, тя е между двете компании, а за потребителя трябва да важат официалните тарифи.

-Вътре има бутон и като го натиснете идва кола, все едно сте си поръчали.

- Аха, все едно. - с изумление и дълбоко спокойстиве, казвам аз. - Ама аз не съм използвала бутона, аз дойдох при вас пеша, защо ми начислявате такса? И освен това, дори ако се използва този бутон - това не е повикване по телефона, нито от мобилно приложение, вие не идвате от друго място, а чакате пред самата сграда и имате гарантирано количество клиенти. Моля, да сляза, защото това не е коректно.

- Не, няма проблем, ще ви закарам и ще ви направя отсъпка...

НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ, ЧЕ НА ТАЗИ ЛОКАЦИЯ YellowTaxi Sofia прилага различни от обявените правила и тарифи и подобно третиране на хората е недопустимо. Не става въпрос за едното левче, а за злоупотребата с доверие и необходимост. Там има всякакви хора, за някои от тях този един лев може да е от съществено значение и подобна спекулация е недопустима.

В същото време, когато сутринта си поръчах такси от вкъщи, попаднах на един от най-любезните шофьори, които някога съм срещала. Слушаше Отис Рединг и беше възхитен, че харесвам "такава музика". И казва... "От всичките ми клиенти, откакто съм шофьор, вие сте четвъртия, който забелязва музиката. Но сте първата жена." Разговорът за музика продължава, личи си, че човекът се вълнува от музика, не слуша радио, а плейлист със специално подрбани песни, говорим си и за кино. Личи си, че му е страст и никак не нарушава тона и дистанцията с клиента. Просто се радва. И когато разбира, че поназнайвам разни групи и музиканти казва "Не мога да повярвам, ще катастрофираме някъде..." Е, не катастрофирахме. Катастрофата беше по-късно - с безочливото погазване на елементарни стандарти.

Разказвам и двете истории, защото контрастите са важни и защото не е редно да слагаме всички под общ знаменател. Но там, където има проблем - трябва да се реагира веднага.

#таксиджии #таксиджия #Анна Ангелова #бакшиш #бакшиши

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Репортаж
Последно от Репортаж

Всички новини от Репортаж »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници