Отиде си звездата от "Игра на тронове" Уилко Джонсън

Отиде си звездата от "Игра на тронове" Уилко Джонсън
НВО
A A+ A++ A

Звездата от "Игра на тронове" и рокаджия на групата Dr. Feelgood Уилко Джонсън почина на 75-годишна възраст след битка с рак на панкреаса. Джонсън бе диагностициран през 2013 г. и отказа да се подложи на химиотерапия. По тази причина лекарите му даваха едва 10 месеца живот.

Талантливата звезда опроверга песимистичната прогноза и живя още девет години. Издъхнал е в дома си, съобщава НОВА.

В изявление от групата му се казва: „Това е съобщението, което никога не сме искали да публикуваме. Сега го правим с тежест в сърцето: Уилко Джонсън почина в дома си в понеделник, 21 ноември. Благодарим ви, че уважавате уединението на семейството в този много тъжен момент. Почивай в мир, Уилко Джонсън".

Джонсън беше известен с уникалния си, накъсан стил на китара. Научи се да свири с дясната си ръка, въпреки че е левичар. Твореше с "Dr. Feelgood" в средата на 70-те години на миналия век.

След като основава групата "Solid Senders" през 1977 г., той се присъединява към "The Blockheads" на Йън Дюри през 1980 г.

Джонсън, който живее в родния си окръг Есекс, остава вдовец, след като съпругата му Ирен губи битката с рака през 2004 г.#Уилко Джонсън #почина #"Игра на тронове"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай