Борисов и Ципрас обсъдиха бежанския поток в телефонен разговор

Борисов и Ципрас обсъдиха бежанския поток в телефонен разговор
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с Алексис Ципрас, който подаде оставка като премиер на Гърция, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата са обсъдили актуалната ситуация в съседната ни страна, като премиерът Борисов е изразил надежда Гърция да постигне така необходимата й стабилност.

Българският министър-председател е изказал благодарност за сътрудничеството и за постигнатото разбиране при отмяната на 26-процентния данък от страна на Гърция.

Борисов и Ципрас са изразили безпокойство във връзка с миграционния натиск и са се обединили около тезата, че България и Гърция трябва заедно да отстояват интереса си по този проблем пред Европейския съвет.

Българският премиер е напомнил за тристранното споразумение за полицейско и митническо сътрудничество, подписано преди около два месеца в София между нашата страна, Гърция и Турция, което е добра основа за повече координация и съвместна работа.

Борисов и Ципрас са обсъдили също важността на газовата свързаност между двете страни и необходимостта от ускореното й изграждане, като приоритетна част от бъдещия енергиен съюз на ЕС.

#Бойко Борисов #Гърция #бежанци #мигранти #Алексис Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници