Лиляна Павлова: Плажовете по Черноморието не са приоритет

Лиляна Павлова: Плажовете по Черноморието не са приоритет
В момента приоритет е преодоляването на последиците от бедствието в село Бисер, категорична е Лиляна Павлова.
A A+ A++ A

Въпреки множеството жалби на концесионери на морските курорти в България, възстановяването на плажните ивици по Черноморието след зимните бури не е приоритет на правителството и то няма да отделя средства за такава дейност.

„Държавата ще направи нужните проверки по въпроса, като през май и юни ще се осъществи ново оразмеряване на плажовете. При констатиране на намаляване на територията им, ще бъдат намалени и таксите на фирмите, които ги стопанисват“, обясни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова във Варна.

Тя обясни, че огледите ще се правят от комисии на регионалното ведомство, като в състава им ще има и представители на „Геозащита“ и на кадастъра, предаде „Дневник“.

„В момента приоритет е преодоляването на последиците от бедствието в село Бисер. Затова брегоукрепването може да бъде финансирано, ако има пари“, каза още Лиляна Павлова във връзка с исканията и за нови укрепителни съоръжения по черноморския бряг.

Според нея финансиране за това може да се осигури единствено по линия на междуведомствената комисия към Министерския съвет.

Министър Лиляна Павлова не пропусна да призове гражданите да започват да провеждат общи събрания и да събират подписи, за да се премине по-лесно към попълване на формулярите по програмата за саниране на панелните жилища.

Тя увери, че няма таван за кандидатстване за средствата за саниране.

Лиляна Павлова добави, че при енергийното обследване на жилищната сграда става ясно какви са мерките, които трябва да бъдат въведени.

„Ние просто плащаме 50% от всичко това, което е предписано като мерки – подмяна на покриви, хоризонтални щрангове, подмяна на дограма, изолация на сградата, включително и присъединяване към „Топлофикация“, така че таван няма, стига да има решение на собствениците“, каза тя с уговорката, че при общинските жилища общината трябва да участва активно в целия процес на кандидатстване по програмата.

#Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #Варна #село Бисер #саниране #Черноморие #плажове #концесионер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници