Павлова: За ситуацията в Гърмен е виновен кметът

Павлова: За ситуацията в Гърмен е виновен кметът
A A+ A++ A

В кв. „Кремиковци” в Гърмен кметът на общината е издал 55 нови адресни регистрации върху неурегулиран район от началото на годината, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Незаконното строителство не може да бъде узаконено”, заяви министърът пред bTV. Павлова подчерта, че не подкрепя такова строителство. През годините от 2000 година досега обаче община Гърмен е толерирала такива действия.

„Съгласно закона кметът е този, които издава позволителните за адресни регистрации", уточни Лиляна Павлова. "Кметът на общината съгласно Закона за социалното подпомагане има задълженията да се грижи за гражданите, които се регистрират на нейна територия, както и да следи те да изпълняват задълженията, които имат", добави тя.

„Тези адресни регистрации са фалшиви, защото са в неурегулиран район, дори има някои, които са регистрирани на чужда собственост. Общината е тази, която трябва да си носи отговорността”, каза министърът.

„В Гърмен трябва да бъдат бутнати общо 102 постройки от общо 120, които бяха установени”, каза регионалният министър.

На въпрос дали ще си подаде оставката, както поискаха от нея протестиращите жители на Гърмен, Павлова отговори: „Като министър на МРРБ, моята оставка нито ще помогне нито ще разреши проблема. Общината е виновна".

Средно годишно се премахват по 800 незаконно построени сгради. От началото на годината досега са премахнати 400 сгради, уточни министър Лиляна Павлова.

 

#Гърмен #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници