Кирил Петков в 120 минути: Доставките на муниции за Украйна "минаваха през американското и английското правителство"

Кирил Петков в 120 минути: Доставките на муниции за Украйна "минаваха през американското и английското правителство"
A A+ A++ A

Днес в "120 минути" по БТВ, Кирил Петков директно сподели, че доставките на оръжие и муниции за Украйна от България са минавали индиректно "през американското и английското правителство".

Предвид предишните постоянно отричания на тяхното правителство, това е меко казано странно и директно признание в ефир, че са имали яснота какво се случва с българските доставки.

Ето и самия разговор:

Светослав Иванов: През седмицата президента Радев заяви в Брюксел, че България не подкрепя общата европейска инициатива за обща доставка на муниции и оръжие за Украйна.

Каква би била вашата позиция при работещ парламент?

Кирил Петков: Ами, много ясно трябва да се каже, ние го видяхме по време на нашето правителство и в икономическите ни резултати - град Сопот, град Казанлък изцяло работеха, военната им индустрия, и

мисля че, приходите които влязоха бяха близо 5 млд. лева за тези 164 дни. Въпреки, че нямахме директен износ към този момент, към Украйна, знаете, че минаваше през американското и английското правителство.

Аз мисля, че е много важно да имаме солидарност с Украйна, да сме заедно с европейските ни партньори, да работим заедно.

Не бихме променяли нито един от данъците. Трябва да се премахне данък корупция. Истината е, че със съществуващите данъчни ставки ние вярваме, че ще влезем в този процент за дефицит", заяви съпредседателят на коалиция "ПП-ДБ" Кирил Петков в предаването "120 минути".

Енергийните помощи не идват от бюджета, а от енергийните дружества. Което означава, че реално помощите не дават дефицит в бюджета. Има преразпределяне от енергийните дружества към другите и не е проинфлационна мярка", обясни Петков.

#Кирил Петков #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници