България може да изнася ток за Италия през Черна гора

България може да изнася ток за Италия през Черна гора
Бойко Борисов и президентът на Черна гора Филип Вуянович. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

България може да се възползва от възможностите на високоволтовия кабел между Черна гора и Италия, който предстои да бъде завършен, за износ на електроенергия за Италия, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с президента Филип Вуянович.

Борисов акцентира върху конкретни сфери и проекти, по които България и Черна гора могат да работят заедно. Той отбеляза, че при посещението на черногорския премиер в София през март, беше създадена работна група за сътрудничество в областта на енергетиката. В областта на туризма интерес представлява разширяването на деловите контакти между туристическите туроператорски фирми на двете страни. В момента се работи по осъвременяване на спогодбата в областта на туризма, обсъжда се и създаването на пряка самолетна връзка София – Подгорица.

"България напълно подкрепя присъединяването на Черна гора към евроатлантическите структури", заяви премиерът Бойко Борисов.

Според премиера Борисов има нереализиран потенциал в търговско-икономическата сфера, особено като се отчитат нивата на стокообмен на Черна гора с други страни от Югоизточна Европа. Възможности за растеж могат да се търсят и при инвестициите, които към този момент са минимални.

#Бойко Борисов #Борисов #Италия #Черна гора #Филип Вуянович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници