Бъчварова се справя, твърдят бивши вътрешни министри

Бъчварова се справя, твърдят бивши вътрешни министри
Йордан Соколов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма никакво основание да се иска оставката на Румяна Бъчварова. Тя се справя. Това заяви бившият министър на  вътрешните работи Йордан Соколов в студиото на Би Ти Ви.

Коментарът му бе подкрепен и от друг бивш вътрешен министър - Румен Петков, също гост в студиото.

"Не знам какво доведе до тази ескалация да се иска оставката на Бъчварова. Тя не е дала никакво основание", заяви зам.-председателят на АБВ.

Протестиращите от Синдикалната федерация на служителите в МВР заради пенсионната реформа на правителството поискаха оставката на Бъчварова. Миналата седмица от синдикалната федерация изпратили писмо до министър Бъчварова, в което посочили, че е нейно задължение при протест да инициира преговори.

„Бих посъветвал синдикатите да внимават. По силата на изричен текст от Конституцията, полицейските синдикати нямат право да отправят политически искания. Каквито и да са основанията им, не може да се отправя такова искане за оставка на министъра", заяви Соколов.

Той подчерта, че спадът в доверието към МВР , което в момента е 18%, се дължи на предишното правителство.

"Командироваха полицаи от провинцията да спират протестиращите на незаконно разстояние от Народното събрание. И синдикатите не се чувстват употребени от това?! А нека се види и какво се случва в ДАНС. Не е нормално в 21 век и при положение, че сме в ЕС, заплатите да са държавна тайна. Говори се, че служителите в ДАНС получават 2 пъти по високи заплати от МВР", каза още Соколов.

#Румяна Бъчварова #Бъчварова #МВР #синдикати #Йордан Соколов #Соколов #Румен Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници