Борисов търси инвеститори в Швейцария

Борисов търси инвеститори в Швейцария
A A+ A++ A

Българското правителство води икономическа политика, насочена към подобряване на макроикономичекото развитие и за да бъдем добър и предсказуем партньор за ЕС и за всички други страни в Европа, каза  на бизнес форум в Цюрих министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Световната финансова и икономическа криза чувствително засегна реалната икономика и инвестициите в нея, което съвсем естествено доведе до намаляване на производството и заетостта. Затова основното предизвикателство е да се осигури финансова и икономическа стабилност и да се създадат работни места, посочи министър-председателят.

По думите му България съумя да запази финансова стабилност и ниски данъци по време на икономическата криза, а в момента има стабилна и предсказуема политическа среда.

„Със своето стратегическо географско положение, България осигурява достъп до пазарите на страните от Европа, ОНД, Северна Африка и Близкия изток. Развиваме модерна транспортна и логистична инфраструктура, които, съчетани с достъпа ни до морски транспорт и транспорт по р. Дунав, ни превръщат в основен водещ транспортен и транзитен център в Югоизточна Европа“, заяви премиерът. Сред предимствата на страната ни Борисов посочи и успешното усвояване на средствата от европейските фондове, както и стимулите за подкрепа и насърчаване на инвестициите.


#Бойко Борисов #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници