Конфликтът в Куманово няма да стане регионален, увери Зоран Заев

Конфликтът в Куманово няма да стане регионален, увери Зоран Заев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"След кризата в Куманово няма никакви причини да се плашим, че този конфликт може да стане регионален." Това заяви македонският опозиционен лидер Зоран Заев на срещата в петък със зам.-председателя на НС на БСП. 

По думите му тази криза е била само още една причина да се седне на масата за преговори и да се търсят бързи решения за излизане от кризата. "Надявам се оттук нататък между двете страни да има все повече и по-добри културни, икономически и спортни отношения", заключи Заев.

Той благодари на ПЕС и БСП за подкрепата към Македония по време на кризата.

Припомняме, опозиционния лидер Зоран Заев е на посещение у нас, като сутринта разговаря и с премиера Бойко Борисов.

БСП подкрепя една стабилна и единна Македония и намирането на политическо решение на сегашната сложна ситуация, заяви от своя страна Янаки Стоилов след срещата си с председателя на Социалдемократическия съюз на Македония.

Стоилов подчерта, че оттук нататък политически сили в Македония трябва да намерят изход от създалата се ситуация. "Ние по никакъв начин не бихме искали да се месим в този процес", допълни Стоилов. Той изрази тревога днешната ситуация да не повлияе дестабилизиращо на обстановката в региона.

Стоилов посочи, че посещението на македонските социалдемократи в България трябва да се възприеме и като знак за трайните отношения между нашите две държави и възможността да се търси решение на политическата криза в Македония. Според него, когато обстановката в Македония е по-благоприятна, двете страни ще могат да работят за развитие на икономическото трансгранично сътрудничество и транспорта.

#Зоран Заев #Македония #Янаки Стоилов #Куманово #БСП #ПЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници