Франция благодари на Борисов заради подкрепата след атаките

Франция благодари на Борисов заради подкрепата след атаките
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Френският президент Франсоа Оланд благодари на премиера Бойко Борисов за подкрепата след терористичните атаки в Париж в началото на месец януари.

„Благодаря Ви за посланието на съпричастност, солидарност и братство, което наскоро ми отправихте, в момент когато Франция беше улучена в сърцето от потресаващ акт на агресия“, пише Оланд в писмото си до премиера Борисов.

Френският президент отбелязва, че чрез този отблъскващ акт бяха засегнати държавността и демокрацията. „Демокрацията – това е свобода на словото, свобода на мисълта, свобода на творчеството, това е също плурализъм и разнообразие“, изтъква Оланд и добавя: „Франция няма да отстъпи пред мракобесието и аз ще продължа да нося от нейно име, както на родна, така и на международна сцена, нашите основни ценности като свобода, толерантност, справедливост и мир“.

Френският премиер Манюел Валс също благодари на Борисов.

„Останах трогнат от засвидетелстваната от Вас солидарност и съпричастност след атентатите, поразили Франция на 7 и 9 януари“, пише в писмото си до Борисов френският му колега.

Френският премиер отбелязва, че „тези отвратителни престъпления са безпрецедентно предизвикателство към самите устои на Френската република и всеобщия характер на правата на човека“. „Ние не приемаме това и Франция остава изправена срещу заплахата“, подчертава Валс.

#Франсоа Оланд #Бойко Борисов #Борисов #Манюел Валс #валс #Оланд #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници