3-звездните хотели в София са най-евтини в Европа

3-звездните хотели в София са най-евтини в Европа
София, снимка: Даниел Димитров
A A+ A++ A

В София могат да се намерят едни от най-евтините двойни стаи в 3-звездни хотели в Европа, показва анализ BgVakancia.com.

Средната цена за настаняване е 60 евро на вечер за двама, като за сравнение тази сума е 95 евро в Будапеща, 130 евро - в Барселона и 150 - в Амстердам.

В Париж и Рим пък една нощувка в двойна стая ще ви струва повече от 160 евро.

Средната цена за Европа е около 110 евро

а за света около 135 евро.

От разглежданите 70 популярни туристически града, най-скъпо е в Ню Йорк, а най-евтино - в Киев, вероятно, повлияно от политическата и икономическа обстановка в страната.

В Европа пък първенец по високи цени за настаняване е Цюрих с впечатляващите 240 евро за двойна стая на вечер. Това е 4 пъти по-скъпо от София.

Разбира се, има значение местоположението на хотела - най-скъпи са тези в централните части на града, както и разположените в близост до летищата. Има вариация в цените и по тип стая. Обикновено,

стаите без балкон са по евтини, както и тези, които не предлагат панорама –

към море, над града или към конкретна забележителност, например - Айфеловата кула.

Не е добра идея да поръчвате и закуска, защото това би оскъпило нощувката ви с около 10-20 евро, а стойността на храната, която ще ви предложат няма да отговаря на конкретната сума.

Интересно е, че търсенето на 3-звездни хотели е толкова голямо, че дори огромния избор и конкуренцията помежду им не биха могли да смъкнат цените.

Например, Париж се посещава от над 14 милиона туристи годишно, а София - от около половин милион. Въпреки това, разнообразието от хотели в столицата ни не е малко и ако приемем, че гореспоменатата цена от 60 евро е средна, то предполагаме, че би могло да се намери и по-евтино настаняване в 3-звезден хотел.

#хотели #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници