Наложиха наказания на скандалджиите Чуколов и Байрактаров

Наложиха наказания на скандалджиите Чуколов и Байрактаров
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Последният работен ден от седмицата започна за депутатите с наказания. В четвъртък настана пореден конфликт между народни представители от Патриотичния фронт и "Атака", който почти прерасна в сбиване и наложи преждевременно прекратяване на пленарното заседание. Затова основните участници в разправията в петък получиха санкции от председателстващия заседанието Димитър Главчев. Герберът се извини от името на ръководството на Народното събрание, че вчера (5 март) не са успели да прочетат реда за днешния парламентарен контрол заради „абсолютно недопустими прояви".

За назидание заместник-председателят на НС отне думата на патриота Димитър Байрактаров, но не уточни за какъв период от време ще действа това наказание. Атакистът Десислав Чуколов, който вчера замери Байрактаров с куп хартия, пък получи дисциплинарна мярка - порицание. Занапред ще се придържаме стриктно към правилника, заплаши народните избраници Главчев. Той обаче веднага бе опониран от депутата Валентин Касабов, който защити своя съпартиец Байрактаров.

"Стана практика в това НС когато някой от ПФ вземе думата, някой от "Атака" да стане да обижда и да предизвиква тези сценки, тези ексцесии. Не мога да разбера защо налагате наказание на Байрактаров, той не е предизвикал никого", възмути се депутатът. Той призова парламентарното ръководство, когато налага наказания, те да са адекватни. Касабов не пропусна да отправи и бърза словесна нападка към атакистите, като определи действията им за „фашизоидни прояви". Патриотът настоя занапред от зала да се отстраняват онези, които обиждат и нападат.

Атакистите не останаха длъжни на Патриотите, макар и да приеха забележката на Главчев, че тези прояви са недопустими. "Ако спрете да говорите лъжи по наш адрес, ще спрем да говорим истини по ваш адрес", обърна се провинилият се Чуколов към колегите си от ПФ.

#Десислав Чуколов #Атака #Димитър Байрактаров #Димитър Главчев #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници