Дончев не изключва подкрепата от всички партии

Дончев не изключва подкрепата от всички партии
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Днес може подкрепата да дойде от ДПС, утре от някоя друга партия, включително и от БСП.“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на bTV по повод съмненията за скрита коалиция между ГЕРБ и Движението за права и свободи.

„В парламента трябва да се търсят тематични коалиции“, уточни Дончев и допълни, че този, който осигурява подкрепа, не бива обезателно да бъде пришиван като дългосрочен партньор.

„Спектърът теми, които засяга едно правителство, е изключително широк. Когато става дума за ключови теми, напълно допускам да получаваме подкрепа от политическите сили, които са извън управляващата формация. Ние може, и аз очаквам, да получаваме подкрепа и от други политически сили, включително и от БСП. Коалиционният формат е ясен, към момента той не подлежи на преразглеждане”, каза още Дончев.

По въпроса с еврофондовете Томислав Дончев заяви, че очакваната загуба към края на 2014 година между  200 и 400 милиона евро е била редуцирана до 80 милиона, което смята за успех.

Тази година той обяви като „много специална”, тъй като е последната, в която текат средства от стария програмен период. В следващия – 2014-2020 година, очакванията му са в икономиката на страната да влязат не по-малка от 600 милиона евро. Те обаче не могат да бъдат основното гориво, но поне добавката.

Вицепремиерът посочи още, че 2014 г. ни е научила на много.

„Трябва да се опитаме да не повтаряме грешките и глупостите, които правим понякога. Трябва да си дадем сметка кога и по какъв начин чисто гражданските енергии могат да доведат до политически резултат – за това 2014-та има на какво да ни научи.

#коалиции #вицепремиер #Томислав Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници