Жълт код за студ е обявен за Северна България

Жълт код за студ е обявен за Северна България
A A+ A++ A

Жълт код за студено време е обявен за 17 области Северна Блгария. Очаква се температурите там да паднато до минус 15 градуса, съобщава дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Анна Дякова.

През нощта от север ще се заоблачи. Утре ще има променлива облачност, по-значителна над централната и източната част на страната. Само в крайните североизточни райони е възможно да превали съвсем слаб сняг. Вятърът ще е слаб - от запад. Минимални температури в Северна България между минус 15° и минус 10°, в Южна минус 10° - минус 5°, максимални в Северна България минус 5°- 0°, в Южна с около 5 градуса по-високи.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но остава по-високо от средното за месеца.

Над планините ще има променлива облачност. Вятърът ще е умерен до силен от североизток Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра около минус 9°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, със слаб северозападен вятър. Максимални температури от 1° до 3°. Температурата на морската вода е 5-7°, вълнението на морето - 3 бала.

Пътищата от Републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки са мокри, заснежени и заледени, обработени и опесъчени.

#минус #температурите #студено #жълт код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници