Опасни жеги в цялата страна в четвъртък (КАРТА)

Опасни жеги в цялата страна в четвъртък (КАРТА)

Pixabay

A A+ A++ A

Предупрежденията за опасно горещо време в България продължават. В четвъртък се очакват температури до 41 градуса. За 16 области на страната е обявен оранжев код, а за останалите - жълт, предупреждава НИМХ.

Оранжев код: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Русе, Сливен, Силистра и Ямбол.

Жълт код: София, София-област, Перник, Кюстендил, Смолян, Кърджали, Добрич, Варна, Бургас, Търговище, Разград и Шумен.

В четвъртък ще бъде слънчево, след обяд - горещо. Вятърът ще е слаб, в по-голямата част от страната от запад-югозапад, по Черноморието - от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 36 и 41 градуса, в София - около 36.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса. Температурата на морската вода е 23-25. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен западен, по високите части северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 30 градуса, на 2000 метра - около 23.


#опасно време #жеги #оранжев код #жълт код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници