Официално: Българите от борда на "Норман Атлантик" са седем

Официално: Българите от борда на "Норман Атлантик" са седем
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

По последна информация от италианските власти българите на борда на трагичния ферибот "Норман Атлантик" са седем. Припомняме, че в понеделник вечер Външно министерство излезе с данни, че българите са 11.

Оказа се обаче, че българските граждани Виолета Папарева и Димитър Дечев не са се качили на борда на ферибота. Техни близки подадоха сигнал в понеделник, че Папарева и Дечев са сред бедстващите на горящия ферибот. И двамата се намират в Гърция, съобщава МВнР.

Също така в предоставените от италианските власти списъци с пасажерите не фигурират С. Божилова и П. Ненова, чиито имена присъстват в първоначално разпространения от Министерството на външните работи на Гърция списък, уверяват от Външно министерство.

Седемте българи, чието спасяване е официално потвърдено от италианските власти, са: Марио Мусавитски, Галин Хайтов, Красимир Естов, Радка Тодорова, Стаменка Аргирова, Вергил Доспатлиев и Асен Асенов. Галин Хайтов се намира в болницата в Бриндизи, където ще бъде опериран заради счупване на ръката. След медицински преглед Марио Мусавитски е освободен в добро здраве.

Останалите българи се очаква да пристигнат днес в Бриндизи с кораба „Сан Джорджо". Българският консул от Рим се намира на място, за да посрещне нашите сънародници и да им окаже необходимото съдействие.

Припомняме, че в понеделник спасителната операция официално приключи. От началото на кризата до края на операцията по спасяването на пасажерите информацията за броя на българите, които се намират на борда на "Норман Атлантик" се променяше - от 4 до 11 души.

До момента жертвите от пламналия плавателен съд са десет, като продължават да се издирват още загинали. Официално се говори за около 40 пътници, които продължават да са в неизвестност. Същевременно сред спасените има 80 души, които не фигурират в нито един списък на пасажерите.

#Норман Атлантик #ферибот #Бриндизи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници