Борисов отива с огромна делегация при Меркел

Борисов отива с огромна делегация при Меркел
Бойко Борисов и Ангела Меркел Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

На 14 и 15 декември премиерът Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Берлин. В понеделник Борисов ще разговаря с канцлера на Ангела Меркел.

В българската делегация са включени заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. В официалната делегация участват и народните представители Цветан Цветанов, Радан Кънев, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок и Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика в Народното събрание.

Програмата на посещението предвижда разговори на премиера Бойко Борисов с председателя на Бундестага проф. Норберт Ламерт и среща на вицепремиерите и народните представители с парламентарната фракция ХДС/ХСС. Министър-председателят ще разговаря с председателя на фондация „Конрад Аденауер“ д-р Ханс-Герт Пьотеринг и ще се срещне с представители на българската общност в Берлин.

#Бойко Борисов #Борисов #Ангела Меркел #Меркел #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино