Крайнолеви германци ще бутат стената на турската граница, твърди Джамбазки

Крайнолеви германци ще бутат стената на турската граница, твърди Джамбазки
Ангел Джамбазки Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският евродепутат Ангел Джамбазки изпрати сигнал до министъра на вътрешните работи и до комисар Младен Маринов от СДВР с предупреждение, че германска крайнолява групировка подготвя опит за демонтиране на защитното съоръжение на българо-турската граница.

„От седмици леви радикални групи от Германия организират акция, която ще се опита да наруши целостта на защитните съоръжения на българо-турската и гръцко-турската граница. Акцията е под надслов „ERSTER EUROPÄISCHER MAUERFALL” – „Първо европейско падане на стената“. Планирано е тази група или групи вечерта на 7 ноември или рано сутринта на 8 ноември да навлезе в България през ГКПП – Калотина“, твърди Джамбазки.

Целта на крайнолявата групировка е да се противопостави на изграждането и поддържането на защитни гранични съоръжения за противодействие на нелегалната имиграция.

„Няма да допуснем тълпа от крайно леви анархисти да дойдат тук и да рушат оградата. Ако това може да се допусне в Германия, то в България няма как да се случи. Надявам се, че МВР ще реагира незабавно и тези вандали ще бъдат профилактирани.”, каза още евродепутатът.

#Ангел Джамбазки #Джамбазки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници