Представяме се на World Travel Market в Лондон

Представяме се на  World Travel Market в Лондон
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев даде начало на българското представяне на Световното туристическо изложение World Travel Market в Лондон, съобщиха от икономическото ведомство.

Най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто в света престижно туристическо изложение World Travel Market започна в понеделник и ще продължи до 6 ноември в изложбени център ExCel. България участва в Световното туристическо изложение World Travel Market в Лондон за 34-ти пореден път. Тази година страната ни се представя с национален щанд на площ от 295 кв. м. със слогана Bulgaria - A discovery to share. Съвместно с Министерството на икономиката и енергетиката на щанда участват и 35 туристически фирми и общински администрации от страната. Освен на традиционните туристически продукти в рамките на изложението ще се акцентира и върху културните, балнео, спа и уелнес възможности на България като туристическа дестинация.

Повишен интерес към българския туризъм сочат последните данни на националната статистика, според които за периода януари-септември 2014 г. страната ни е посетена от 6,5% повече чуждестранни граждани, или 6,25 млн. души (без транзитно преминалите) спрямо същия период за миналата година.

Изключително позитивна тенденция за бранша е, че на българския пазар има съществено увеличение на туристи от страни, които са привлечени от културно-историческия туризъм и балнео туризма, предлагани от България. Става въпрос за Австрия, където има увеличение на туристите от 40%, Белгия - 28%, Испания - 16%, Нидерландия - 9%,САЩ - 13%, Франция - 7,5 % и Швейцария - 33,5%.

#Бранимир Ботев #България #Лондон #Нидерландия #Франция #Швейцария #САЩ #World Travel Market

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници