Проблемите в Близкия изток създават миграционен натиск върху България

Проблемите в Близкия изток създават миграционен натиск върху България
Даниел Митов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нестабилността в Близкия изток създава силен миграционен натиск върху България и целия Европейски съюз, заяви външният министър Даниел Митов на среща с посланиците на държавите членки на ЕС в София, домакин на която беше италианският посланик.

Според Митов, тежката ситуация в Сирия и Ирак поражда трайна нестабилност и представлява сериозен риск не само за съседните държави, но и за целия ЕС и световната сигурност.

„България подкрепя всички действия на нашите съюзници и партньори насочени срещу  действията на терористите от организацията „Ислямска държава”, коментира министърът.

Даниел Митов информира европейските посланици за силния миграционен натиск, на който е подложена България.

„Въпреки предприетите мерки, бежанският поток се увеличи през последната една година, поради което ние ще се обърнем към ЕК и останалите наши партньори за подкрепа и съдействие”, изтъкна външният министър.

Митов информира посланиците за българската позиция по ситуацията в Украйна.

„Изтеглянето на руската армия, която по официална информация провеждаше учение  от границата с Украйна поражда известни надежди за намиране на решение на конфликта. В същото време за нас е важно след сформирането на нов парламент в Киев, украинското правителство да реализира необходимите реформи в икономически и политически план”, заяви българският външен министър.

#Даниел Митов #Митов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници