Масларова скочи на Тотю Младенов

Масларова скочи на Тотю Младенов
Депутатът от „Коалиция за България“ и бивш социален министър Емилия Масларова разкритикува политиката, която води настоящият министър на труда и социалната политика Тотю Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от „Коалиция за България“ и бивш социален министър Емилия Масларова разкритикува политиката, която води настоящият министър на труда и социалната политика Тотю Младенов.

„Социална политика значи стандарт на живот. Преди 100 години сме живели по-добре, защото сме консумирали близо 10 пъти повече сирене, сега ядем по 30 грама сиренце на ден. Като знаем, че някои ядат по повече, значи други въобще не ядат“, заяви Масларова по време на парламентарния контрол, цитирана от Дарик.

Тя попита министъра на труда Тотю Младенов какви ще са бързите мерки, които ще предприеме ведомството за най-рисковите групи в обществото в резултат на повишените цени на горивата.

„Скоро четох, че ние трябва да отидем в петия свят, но понеже нямало такъв, добре стоим в четвъртия свят, защото една четвърт от домакинствата са на дъното, една втора едва кърпят положението с около 135 евро на човек месечно. Публична тайна е, че цените в България на основни хранителни стоки са по-високи, отколкото в Германия и Франция“, каза още Масларова.

Тя допълни, че минималната работна заплата в България е на дъното в ЕС, а в Германия, Франция и Великобритания е 1000 и малко над 1000 евро, тоест шест до седем пъти повече.

Тотю Младенов обаче бе категоричен, че „няма да се занимава с популизъм“, и цитира доклад на Световната банка от 21 февруари т.г. за влиянието на кризата върху домакинствата в България.

„България успя да намали най-тежките последствия от кризата върху жизнения стандарт на хората благодарение на адекватната си социална политика. Кризата не е променила съществено профила на бедността“, каза Младенов в своя защита.

#Емилия Масларова #Масларова #Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #сирене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници