Симеон Дянков: Едно правителство не може да се справи

Симеон Дянков: Едно правителство не може да се справи
"Едно правителство не може да вдигне страната на крака", смята Симеон Дянков. Снимка: senzacia.net
A A+ A++ A

"Едно правителство не може да вдигне страната на крака, едно правителство ще трябва да се жертва и чак следващото правителство, което сигурно няма да е същото, за съжаление, вече може би ще може да има по-балгоприятна среда да изправи страната на крака”, каза бившият вицепремиер Симеон Дянков. Той отговори на въпрос на изданието на българите в Австрия "БГ глас" колко време ще отнеме на следващо правителство да поправи пораженията от сегашния кабинет.

Дянков подчертава, че тежката ситуация не е заради сегашния кабинет, а защото последните 4-5 г. са били трудни за цяла Европа. “И енергетиката, и пенсионната, и здравната реформи са толкова тежки и непопулярни, че могат да костват политическата кариера на всеки”, заяви бившият вицепремиер. Той дава пример с неуспешните опити през 2010 и 2011 г. той да направи пенсионна реформа у нас.

"Без да съм страна и да познавам напълно сегашното състояние, мнението ми е, че българската банкова система без никаква помощ от Русия, Катар или други страни може да се справи с проблема с КТБ”ь посочва Даянков и допълва, че, че "решението ще бъде изцяло вътрешно. Още повече, че външните инвеститори най-напред ще искат независима оценка на портфейла на банката".

 

#Симеон Дянков #Австрия #Русия #Катар #КТБ #реформа #банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници