Орешарски: Загрижени сме заради напрежението в палестинските територии

Орешарски: Загрижени сме заради напрежението в палестинските територии
Приветстваме усилията на Израел и Палестина през последните седмици, с които показаха воля за диалог и за установяване на мир и сигурност в региона, заяви Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Загрижени сме от ескалацията на напрежението в палестинските територии в следствие на отвличането на трима израелски младежи край град Хеброн и призоваваме за тяхното освобождаване, се казва в позиция на премиера Пламен Орешарски, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Приветстваме усилията на Израел и Палестина през последните седмици, с които показаха воля за диалог и за установяване на мир и сигурност в региона. Изразяваме надежда, че страните ще се въздържат от действия, които биха довели до нова ескалация на напрежението и ще продължат да търсят общ език по пътя към трайно разбирателство“, заяви Пламен Орешарски.

Междувременно Европейският съюз призова Израел и палестинските власти да се върнат на масата за преговори, посочвайки че усилията на САЩ да договорят мир не трябва да бъдат „захвърляни на боклука”, предаде АФП.

ЕС призовава всички страни да положат максимална сдържаност и да избягват всякакви действия, които може още повече да подкопаят мирните усилия и приложимостта на решението за две държави”, заяви Катрин Аштън, върховен представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността.

#Пламен Орешарски #Орешарски #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници