Найденов се закани на „дървената мафия“

Найденов се закани на „дървената мафия“
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов смята, че новият закон за горите ще сложи край на т.нар. „дървена мафия“. Снимка: МЗХ
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов смята, че новият закон за горите ще сложи край на т.нар. „дървена мафия“.

„Години наред в обществото се говори за дървена мафия. Вече има нов закон за горите и той да сложи ред. Много хора подават сигнали, че виждат как се краде дървесина, затова ние решихме да сложим стоп“, обеща  Мирослав Найденов в ефира на БНТ.

Той обясни, че от пет камиона с добита дървесина три се плащат, два се крадат, но това не може да продължава. По думите му обръчите от фирми в добива на дървесина са се създали в годините назад.

Найденов обясни още, че дърва за огрев досега никога не са се продавали на стоковата борса, но качването на тази суровина там няма по никакъв начин да повлияе на цената.
До петък той очаква представители на малки фирми, занимаващи се с добив на дървесина, да седнат на масата и да изготвят правила.

Найденов заяви, че заплатата на работниците в горите трябва да стане голяма, но за да я получават, трябва да се спрат кражбите.

Министър Найденов е разпоредил да се дадат бонуси на хората, които са вадили животни при бедствието в село Бисер, защото са свършили добра работа.

„Тези бонуси не надвишават една минимална работна заплата“, посочи Найденов.
„Хората, взели бонуси при сегашното управление, са си отишли, но такива липсват в тройната коалиция“, коментира Найденов.

Според него трябва да има бонуси в Държавната администрация, защото там заплатите са ниски и подобни мерки стимулират служителите да работят по-добре.

#Мирослав Найденов #Найденов #министър на земеделието и храните #дървесина #гори #закон #бонуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници