Земеделците: Вътев да спре да лъже, не сме отхвърляли диалог

Земеделците: Вътев да спре да лъже, не сме отхвърляли диалог

БТА

A A+ A++ A

Десетки земеделски производители се събраха пред сградата на Народното събрание на протест. Те искат оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев, а причината е "цялостното му несправяне с политиката в сектора и умишленото противопоставяне на бранша", предаде БГНЕС.

Протестът трябваше да се проведе пред Министерския съвет, но към този момент на демонстрантите не им е разрешено да отидат пред сградата, която обградена от полицейски служители.

Тежка техника няма.

"Настояваме министърът на земеделието да спре да лъже и да манипулира българската общественост, защото сутринта каза, че протестиращите днес не търсят диалог и го отхвърлят", заяви Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопроизводителите, който е един от организаторите на протеста.

Той е категоричен, че исканията им не са политически, а са свързани с просъществуването на българското земеделие в чувствителните сектори "Животновъдство", "Зеленчукопроизводство" и "Плодове".

"Министърът постоянно прехвърля проблемите, които той създава, към премиера акад. Денков. Дори днес си позволи да каже, че искаме оставката на министър-председателя и на правителството, което въобще не отговаря на истината", добави Венцислав Върбанов, председател Асоциацията на земеделските производители в България, който също е сред организаторите на днешния протест. Според него Вътев не е могъл да разбере какви са му функциите и за какво точно отговаря. По думите му няма логика в действията на министъра на земеделието и затова му искат оставката. Очаквайте още подробности.

#земеделие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници