Електрическо сгъваемо колело ще направи градовете ни по-зелени

Електрическо сгъваемо колело ще направи градовете ни по-зелени
Bike Intermodal
A A+ A++ A

Електрически велосипед, който се сгъва до размера на ръчно куфарче и тежи само 7,5 кг, съвсем скоро ще превземе европейските велоалеи и успешно ще конкурира градския транспорт.

Новият велосипед ще подпомогне европейската инициатива „Да слезем от колите си и да направим нашите градове по-зелени!“.

Малко неща могат да се сравнят с удоволствието от карането на колело. Велосипедът е и много практично средство за придвижване. В натоварената градска среда обаче, където пътуващите често се налага да пресичат целия град, карането на велосипед може да се окаже по-сложно. Зачестяват и кражбите на велосипеди. Сгъваемите велосипеди се оказват значим фактор за подпомагане на градската мобилност – те лесно се комбинират с пътуване с кола или с градски транспорт.

Спонсорираният от ЕС проект Bike Intermodal разработи нов прототип на сгъваем велосипед, който тежи 7.5 кг и може да се носи в куфарче с размери 50 х 40 х 15 см. Сгънат, велосипедът Bike Intermodal заема съвсем малко място, лесно може да се съхранява, транспортира или просто да стои в ъгъла на ресторанта, бара или киното. Частите му се рециклират 100%, което значи, че велосипедът има пълен екологичен жизнен цикъл: от производството до употребата и рециклирането.

Около 135 млн. сгъваеми велосипеди се произвеждат всяка година, което представлява средно 2% от пазара на колела.

#Електрически велосипед #велосипед #ЕС #градове #зелени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници