Вигенин: Съветът на Европа да разследва събитията в Одеса

Вигенин: Съветът на Европа да разследва събитията в Одеса
Министър Вигенин подкрепи инициативите на Съвета, насочени към намирането на мирен изход от кризата в Украйна. Снимка: mfa.bg
A A+ A++ A

Международният съвещателен панел на Съвета на Европа да разследва драматичните събития в Одеса, поиска външният министър Кристиан Вигенин по време на 124-та сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа, на която бе отбелязана и 65-годишнината на Организацията, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Министър Вигенин подкрепи инициативите на Съвета, насочени към намирането на мирен изход от кризата в Украйна. По думите му можем да покажем солидарност и състрадание към украинския народ, като му помогнем да стигне до истината за това ужасяващо престъпление.

Външният министър отбеляза важността да се предприемат спешни мерки за деескалация на напрежението и нуждата от конституционна реформа с оглед на подкрепа на принципа на разделението на властите, засилване на демокрацията и утвърждаване на правовата държава.

Останалите въпроси от дневния ред на сесията включваха гарантирането на дългосрочната ефективност на Европейския съд за правата на човека в Страсбург, сътрудничеството между Съвета на Европа и Европейския съюз, и политиката на Съвета на Европа към съседните региони.

#Кристиан Вигенин #Съвет #Европа #разследва #събития #Одеса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници