Българският център в Одеса не е бил нападнат целенасочено

Българският център в Одеса не е бил нападнат целенасочено
Сградата е понесла незначителни поражения поради близостта си до мястото на събитията в нощта на 2 срещу 3 май тази година. Снимка: mfa.bg
A A+ A++ A

Всеукраинският български културен център в Одеса не е бил обект на целенасочено нападение, съобщиха от Министерството на външните работи.

Сградата е понесла незначителни поражения поради близостта си до мястото на събитията в нощта на 2 срещу 3 май тази година. Пострадали обаче няма, посочват от МВнР.

При размириците в Одеса загинаха най-малко 46 души. В града и региона живеят десетки хиляди българи. Дипломатическите представителства на Република България в Украйна поддържат непрекъснат контакт с местните власти и представители на българските организации в страната.

"Гарантирането на реда в града е отговорност на управляващите в Киев и Одеса. Властите в Одеса са наясно - колко чувствителна е България по отношение на реда и спокойствието в областта. Довчера този ред беше гарантиран. Очаквам да се предприемат спешни действия, насилието да не се разпростре в други градове на областта, защото това би означавало да се засегнат и районите, населени с български граждани", каза в събота Кристиан Вигенин.

#Украйна #пострадали #Одеса #център #културен #български

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници