В Карадере ще строят петзведен екокурорт за богати туристи

В Карадере ще строят петзведен екокурорт за богати туристи
Строежът на Карадере е планиран да започне през септември. Целият комплекс върху зоната около девствения плаж трябва да бъде вдигнат за 3 години - до септември 2017 г. Снимка: www.panoramio.com
A A+ A++ A

По време на представянето на проекта за строителство в местността Карадере в Бяла в четвъртък инвеститорът „Мадара Юръп“ заяви, че ваканционното селище  ще бъде изцяло съобразено с природните дадености на местността, но ще привлече богати туристи.

В съобщение на фирмата инвеститор се казва, че петзвездният екокурорт ще бъде разположен на по-малко от 250 декара и в реализацията му ще бъдат вложени над 100 милиона лева.

„Строителство няма да започне, докато не излезе докладът за въздействието върху околната среда. В терените за застрояване дори са описани вековните дървета, които ще бъдат запазени”, коментира инвеститорът.

Строежът на Карадере е планиран да започне през септември. Целият комплекс върху зоната около девствения плаж трябва да бъде вдигнат за 3 години - до септември 2017 г.

Решението за строеж в местността Карадере предизвика недоволството на еколози, които поискаха строежът да бъде спрян. От екокоалицията „За да остане природа в България" отхвърлиха поканата да се включат в „зелен борд" по проекта, защото това според тях означавало, че се дава картбланш да се строи.

#Карадере #Бяла #еколози

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници