Предлагаме на Виетнам ИТ-сътрудничество и да обучаваме техни кадри

Предлагаме на Виетнам ИТ-сътрудничество и да обучаваме техни кадри
Данаил Папазов е в делеганиця на премиера във Виетнам. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С оглед бързото развитие на ИТ сектора във Виетнам и възможностите, които страната показва при производството на техника и оборудване, биха могли да се търсят възможности български компании да работят съвместно с виетнамски фирми, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Възможностите за създаване на съвместни продукти от български и виетнамски фирми бяха осъдени на среща между министър Папазов и заместник-министъра на информацията и съобщенията на Виетнам Нгуен Мин Хонг. Разговорите се провеждат в рамките на официалното посещение във Виетнам на премиера Пламен Орешарски и ръководената от него делегация.

Опитът на България в изграждането на електронно правителство бе една от основните теми на разговорите. Министър Папазов представи проектите за автоматичен обмен на данни между основните регистри на администрацията, както и разработваните електронни услуги.

Обсъдено беше и откриването на пряка въздушна линия между двете държави, както и възможностите виетнамски пилоти, стюардеси, ръководители на полети, корабни механици и техници да се обучават в България. Разгледани бяха и перспективите за приемане и обработване на товари през пристанищата във Варна и Бургас.

#Виетнам #Данаил Папазов #Папазов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници