България е доволна от отказа на Киев да подпише отмяна на Закона за езика

България е доволна от отказа на Киев  да подпише отмяна на Закона за езика
Подкрепяме суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна, заяви Вигенин в Киев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подкрепяме суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна и очакваме новото правителство заедно с международната общност да създаде необходимите условия за деескалация на напрежението и трайна стабилизация на страната. През 21 век проблемите не могат да се решават чрез военни действия, заяви външният министър Кристиан Вигенин по време на срещата си днес в Киев с изпълняващия длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов.

„Важно е правителството на Украйна да предприеме мерки, с които да ангажира всички граждани независимо от тяхната етническа принадлежност, така че всеки един да се чувства полезен за политическата и икономическата стабилизация на страната и да се сложи край на конфликтите и противоречията”, изрази надежда българският външен министър и удовлетворение от отказа на Турчинов да подпише решението на Върховната рада на Украйна за отмяна на Закона за държавната езикова политика в Украйна.

Според Вигенин това е много важен знак към българите в Украйна, защото „сигналите, които бяха изпратени от българска страна и други страни-членки бяха чути”.

#Кристиан Вигенин #Вигенин #Киев #Украйна #Олександър Турчинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници