САЩ доволни от сътрудничеството в българската енергетика

САЩ доволни от сътрудничеството в българската енергетика
„Като дипломат, съм наблюдател на вътрешната политика на България. Българската политика трябва да се упражнява от българите“, заяви американският посланик. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

Американският посланик в България Марси Рийс заяви, че САЩ са много доволни да сътрудничат с България в енергетиката, във връзка с изграждането на 7-и блок в АЕЦ „Козлодуй“.

„Щастливи сме, че имаме участие на американска фирма и американски инвеститор. Доволни сме, че имаме възможността американска компания да участва. Подкрепяме преговорите между „Уестингхаус“ и българското правителство. Американската технология е номер едно в света и „Уестингхаус“ е водеща в областта на новаторските технологии и безопасността“, каза още тя.

„Като дипломат, съм наблюдател на вътрешната политика на България. Българската политика трябва да се упражнява от българите“, заяви американският посланик.

Според нея дискусиите за силните демократични институции и върховенството на закона са много здравословни и трябва да се провеждат.

Във връзка с дипломатическия сандал между Волен Сидеров и френско културно аташе, Рийс отбеляза, че не може да има мнение за това кой е прав в този случай.

„Но всички следим това отблизо и ще видим как ще се развие. Това как ще бъде овладян случаят, ще ни каже много за върховенството на закона“, каза още Рийс.

#САЩ #България #енергетика #АЕЦ "Козлодуй" #Марси Рийс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници