Турция открадна Webit от България

Турция открадна Webit от България
В продължение на 3 години Webit Congress поставяше София на дигиталната карта на света. Снимка: Webit
A A+ A++ A

От 2012 г. Турция ще бъде новият домакин на Webit Congress, вместо досегашния – България, съобщиха организаторите на базираната до този момент в София най-голяма в Източна Европа конференция за електронен маркетинг и дигитална индустрия.

Три поредни години международният форум се провеждаше в София, като през 2011 събитието привлече над 5300 инвеститори, интернет професионалисти и световни експерти от 45 страни.

„България винаги ще остане родината на Webit“, заяви основателят на събитието в България Пламен Русев, цитиран от списание „Мениджър“.

„Голяма роля в избора на нова локация изигра изключително проактивната комуникация и политика на турското правителство в лицето на агенцията за инвестиции и кабинета“, смята той.

С тяхна подкрепа и с подкрепата на световния бизнес - Qualcomm, PayPal, eBay, Yandex, Ericsson, Google и десетки регионални компании, Webit Congress през 2012 г. ще се проведе в сърцето на Истанбул, на изложбена и конферентна площ от над 8000 кв.м.

Преместването на събитието в Турция означава пропуснати възможности за инвестиции в технологии и работни места в дигиталната индустрия в България, коментират още българските организатори.

Редица бизнес лидери, сред които и Том Баумън – вицепрезидент на BBC Worldwide, нарекоха „Webit най-добрата реклама на България като инвестиционна дестинация“.

В продължение на 3 години Webit Congress поставяше София на дигиталната карта на света и беше притегателна сила за представители на най-иновативните компании от целия свят, за стотици представители на международни медии, блогъри и едни от най-големите и активни инвестиционни фондове.

Събитието бе и най-големият образователен форум в България на теми дигитален маркетинг и е-бизнес, предприемачество, гейминг, е-търговия, мобилни технологии и дигитален криейтив.

Webit семинарите няма да напуснат България напълно. През 2012 г. в София ще бъде организиран Webit България за местния пазар, концентриран върху българската дигитална индустрия и предприемачество.

В него ще бъдат поканени лектори и професионалисти от света, но ще бъде обърнато основно внимание на българските специалисти и локалния опит, знания и иновации.

#Webit #България #Турция #Пламен Русев #София #основател #eBay #Ericsson #Google #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници