Давутоглу уверил Вигенин: Не става дума за промяна на граници

Давутоглу уверил Вигенин: Не става дума за промяна на граници
Според Давутоглу с Турция сме в отношения на добро сътрудничество. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

Не става дума за промяна на държавни граници, заявил турският външен министър пред българския си колега в Ереван. Ахмед Давутоглу и Кристиан Вигенин се срещнаха в арменската столица, където българският първи дипломат пое ротационното председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

„В съвременния свят двустранните отношения трябва да бъдат фокусирани върху общите интереси и визии за бъдещето и в никакъв случай не може да става дума за промяна на държавни граници“, били думите на Давутоглу, цитирани от Българското национално радио.

Уверението на турския министър на външните работи идва на фона на реакциите в България и Гърция след изявление на премиера Реджеп Тайип Ердоган по време на предизборен митинг в град Кешан. Пред избирателите Ердоган нарече Тракия „нашата жива история в Европа“ и спомена Кърджали, заедно със Солун и Сараево, като част от тази географска и историческа област.

В разговора с Вигенин Давутоглу е подчертал, че българско-турските отношения са били и ще бъдат пример за добро сътрудничество на Балканите.

#Турция #Реджеп Таийп Ердоган #Кристиан Вигенин #Ахмед Давутоглу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници