До 40 дни може да започне изграждането на телените огради по границата

До 40 дни може да започне изграждането на телените огради по границата
„В момента се намираме в процедура на окончателно приключване на проекта за теленото заграждение на границата“, заяви Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Ангел Найденов съобщи, че изграждането на телените заграждения по границата с Турция може да започне до 40 дни.

„В момента се намираме в процедура на окончателно приключване на проекта за теленото заграждение на границата и трябва да започнат процедурите за доставка на материалите“, посочи Найденов.

„Ако не се отиде на максималните срокове, предвидени по Закона за обществените поръчки или съответно на Закона за устройство на територията, смятам, че може да приключи тази процедура в рамките на не повече на 40 дни. И след това ще започне изграждане със силите на инженерни войски“, обясни военният министър.

На въпрос колко от нелегалните имигранти се лекуват във ВМА и колко от тях са с огнестрелни рани, министърът отговори: „Това са случаи, при които имаме ползването на ВМА от гледна точка на спешната медицинска помощ, случаите, в които работят нашите мобилни екипи по границата. Аз нямам информация да има случаи с огнестрелни рани“.

„Поне в седем посоки може да се търси участието на въоръжените сили. Това, че са седем, не означава, че сме се превърнали в основен фактор, който се занимава с бежанците и с решаване на проблемите, възникващи от миграционния натиск“, посочи Ангел Найденов.

„Става дума за действия, които са в посока и на медицински екипи, и на предоставяне на освободени райони и сгради. Действия, които са свързани с безвъзмездното предоставяне на вещи, оборудване, екипировка и медикаменти, и с участието ни със съвместни усилия в двете части на военна операция. Първият етап приключи с подобряване на пътищата в района на Елхово, а вторият етап е изграждането на теленото заграждение“, коментира министър Найденов, предава „Фокус“.

#Ангел Найденов #бежанци #граница #Турция #България #Елхово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници