България подкрепи споразумението за иранската ядрена програма

България подкрепи споразумението за иранската ядрена програма
Изразяваме надежда, че разговорите между страните ще продължат в духа на конструктивизъм и взаимно уважение, демонстриран при преговорите в Женева.Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

България приветства постигането на преговорите в Женева на 20-24 ноември, на споразумение между Е3+3 (Великобритания, Германия, Франция, Китай, Русия и САЩ), от една страна, и Иран - от друга, по шестмесечния Съвместен план за действие по въпросите на иранската ядрена програма, съобщиха от Външно министерство.

Споразумението е резултат от решимостта на страните да отворят път към намирането на взаимноприемливо, дългосрочно и всеобхватно решение на този дългогодишен проблем.

Макар и първа, тази стъпка представлява значителен напредък. Практическото изпълнение на временното споразумение е условие за намирането на трайно решение на въпроса и ще бъде ключово за успеха на цялостния дипломатически процес и изграждането на доверие и ще допринесе за установяването на по-голяма сигурност в региона.

Изразяваме надежда, че разговорите между страните ще продължат в духа на конструктивизъм и взаимно уважение, демонстриран при преговорите в Женева.

#Женева #България #иранската ядрена програма #Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници