Отзованият български посланик в Бразилия проговори от Южна Америка

Отзованият български посланик в Бразилия проговори от Южна Америка
Според Николов целта е била да го отзоват. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Отзованият заради Гълъбин Боевски български посланик в Бразилия - Чавдар Николов, проговори от Южна Америка, съобщи bTV. Николов е прекарал в България 10 дни. Дал е обяснения по случая, но въпреки това решението на Външно министерство е било да прекрати мандата му.

„Бях най-подробно разпитван, но за съжаление всичко, което казах там, не се взе под внимание. Тоест атаката срещу мен беше директно с цел отзоваване от страната. Но аз я очаквах“, призна Николов.

Посланикът ще съди Външно, защото според него е свършил работата си перфектно. „Посолството не е знаело, че г-н Боевски ще бъде експулсиран от страната по един такъв начин. Тоест предполагали сме, че може да се задейства такава процедура, но тези процедури обикновено отнемат време до 6 месеца. В случая с г-н Боевски процедурата е отнела 3,5 часа“, разказа експосланикът. Той каза още, че е очаквал министерството да го защити, а се оказал обект на атака.

„Нормалната реакция в подобни случаи е, че след като министерството не знае нищо, значи и посолството не е информирано“, обясни Чавдар Николов. „Всъщност ние получихме един имейл от затвора, че той е излязъл от затвора и мотивът е цел екстрадиция, но както ви казах, това обикновено отнема 6 месеца, а тук не се е случило“, поясни той.

Николов чака указ на президента и едва тогава ще се прибере в България. От външното ни министерство заявиха, че за тях случаят е приключен, а завеждането на дело е право на всеки български гражданин.

#Чавдар Николов #Бразилия #посланик #Гълъбин Боевски #България #Южна Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници