България и Турция договориха общи действия по границата

България и Турция договориха общи действия по границата
Вигенин и Давутоглу обсъдиха общите действия за миграционния поток. Снимка: МВнР
A A+ A++ A

България и Турция са договорили съвместни инициативи за подобряване на наблюдението на общата граница и ситуацията с миграционния натиск. Това стана по време на среща между външните министри на двете страни Кристиан Вигенин и Ахмет Давутоглу в Анкара.

Обсъден е бил въпросът за възобновяване на работата на Централната смесена българо-турска гранична комисия, съгласно действащата между България и Турция Спогодба за предотвратяване и решаване на граничните инциденти и поддържане на държавните гранични знаци, която да набележи конкретни мерки, съобщиха от Министерството на външните работи.

Въпреки усилията на двете страни, имиграционният натиск към България придобива застрашителни размери, което накара българското правителство да вземе решение за изграждането на временни инженерни съоръжения по общата ни граница в най-критичния участък в района на град Елхово", заяви Кристиан Вигенин.

Договорено бе до края на годината да бъде свикана Съвместната комисия по нерешените въпроси до края на настоящата година, сред които е и обезщетяването на тракийските бежанци.

#Кристиан Вигенин #България #Турция #Елхово #Анкара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници