Турция обещала да засили наблюдението по границата с България

Турция обещала да засили наблюдението по границата с България
Йовчев отбеляза, че другата договорка между България и Турция е да бъде ускорен процесът по подписване на споразумение за изграждане на съвместни патрули между двете страни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Турция е поела ангажимент към страната ни да засили наблюдението на българо-турската граница“, заяви пред „Фокус“ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Йовчев посочи, че обещанието е било дадено на срещата между него и турския вътрешен министър Муаммер Гюлер.

България, Турция и Гърция са постигнали и договорка за ускоряване на процеса по създаването на тристранния съвместен център на ГКПП „Капитан Андреево“, който ще подпомага комуникацията и съвместните действия на трите страни.

Тъй като в момента организацията на работа е доста по-различна, там охраната на държавната граница е поверена на армията, а второто ниво на охраната е задача на жандармерията. Тя също е самостоятелна структура. Едва тогава идва ролята на полицията“, обясни Йовчев и добави, че понякога подаването на сигнали към турските власти отнема доста време.

Този център наистина ще подобри взаимодействието и това е нещо, на което разчитаме“, каза още вътрешният министър.

Йовчев отбеляза, че другата договорка между България и Турция, с цел решаване на бежанския проблем, е да бъде ускорен процесът по подписване на споразумение за изграждане на съвместни патрули между двете страни.

#България #Турция #бежанци #граница #Сирия #Гърция #ГКПП "Капитан Андреево"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници