Кокинов бил уволнен заради медиите

Кокинов бил уволнен заради медиите
Скандалният бивш градски прокурор Николай Кокинов е уволнен не защото не извършил нередно, а заради медийния отзвук на скандала в Банкя, твърди адвокат Петя Милкова. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

Скандалният бивш градски прокурор Николай Кокинов е уволнен не защото не извършил нередно, а заради медийния отзвук на скандала в Банкя, твърди в жалба до Върховния административен съд неговата адвокатка, Петя Милкова и иска ВАС да отмени най-тежкото дисциплинарно наказание, съобщава в. "Преса". Единственото доказателство срещу Кокинов било един незаконен запис на "личен" разговор между него и бившия премиер Бойко Борисов, с участието на Мирослав Найденов.

Скандалът гръмна на 26 април, когата изтече запис от разговора между Борисов, Кокинов и Найденов в дома на бившия премиер в Банкя. В него Кокинов търси ходатайството на Борисов за издигане в кариерата и дава съвети на Найденов по висящите му дела.

“Престижът на съдебната власт е уронен”, твърди адвокат Милкова. Но "вредите са причинени не от личната среща, а от публично оповестената информация за евентуалното съдържание на тази среща", твърди още адвокатката на Кокинов.

#Николай Кокинов #личен #Мирослав Найденов #Престиж #среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници