Нинова: Борисов ми звънна сутринта, срещата с ГЕРБ ще е утре

Нинова: Борисов ми звънна сутринта, срещата с ГЕРБ ще е утре

ФБ/Корнелия Нинова

A A+ A++ A

Борисов ми се обади сутринта, покани ме на среща, вероятно ще има такава в понеделник. Това обяви лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Не знам какви ще са параметрите на разговора, очаквам утре да каже идеите си за съставяне на правителство, съобщи още председателката на социалистите пред Би Ти Ви в неделната сутрин.

Срещата няма да е на 4 очи, а с екипите. Не били уточнили дали ще е при закрити врата. Ние държим на публични разговори, добави тя.

Мъжете изчезнаха - Гешев след опита за атентат, президентът в най-ключовия момент отиде в ЮАР да открива църква, Кирил и Асен в Прага на семинар... Много странно поведение на държавни мъже, коментира Нинова. Но виждам, че всички се прибират и е време за решения, заяви тя.

Месец и половина има имитация на преговори, това е загуба на време, оцени тя разговорите дотук. Има една игра, тръгнала от Древна Гърция и с бум през Средновековието, която и у нас имаше бум - "Тука има, тука няма". Това прави в момента Борисов - вдигаш едната чаша, излиза Мария Габриел, вдигаш другата - Денков премиер, нагледна бе лидерката. Вдигаш третата - управленска програма на ГЕРБ, при четвъртата екселска таблица на ПП, под петата пък се оказали личните 10 приоритета на Габриел. И след една минута всичко това пак се размества, твърди Нинова.

Публиката остава с чувството за някаква измама. Между другото, в древността това се е наричало игра на измама. Борисов си играе с държавата, не виждам това да доведе до реален резултат, заключи тя.

БСП не залага в тази игра. Имаше 2 концепции за правителство - грешна според нас и правилна, Борисов избра грешната - партията победител излъчва премиер и приоритети, слага ги на масата и казва "Натиснете копчетата". така направиха и вторите. А по-преди - и Слави Трифонов.

това не работи, в такава ига няма да участваме. Още има време да се коригира подходът и всички да се съберем, да извадим 5-6 неща важни за България, определяме разумни срокове за приемането им - година или две, и тогава търсим хора да ги изпълнят. Не трябва да са политици, смята Нинова.

Не се прави политика с попълване на квадртатчета, каза още тя, цитирана от "24 часа".

# Корнелия Нинова #среща #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »