Йордан Цонев: Лицемерно е да се поставя въпросът за ефекта на актуализацията на бюджета

Йордан Цонев: Лицемерно е да се поставя въпросът за ефекта на актуализацията на бюджета
A A+ A++ A

Лицемерно е да се поставя въпросът за ефекта на актуализацията на бюджета върху икономиката, обществото и бъдещите поколения, особено когато президентът беше част от правителството на ГЕРБ, което увеличи дълга с 4 млрд. лв. Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание Йордан Цонев при повторно обсъждане на актуализацията на бюджета, предаде агенция „Фокус”.

„Не е вярно, че разходи, направени с постановления на МС, са непрозрачни. Такива разходи са били правени от всички правителства досега. Само за първите пет месец двата кабинета са похарчили по този ред над 300 млн. лв.”, каза Цонев. 

„Единствената констатация във ветото на президента върху актуализацията на бюджета, с която сме съгласни, е, че редица сектори са нереформирани. Така е. Това е една обективна оценка на управлението на ГЕРБ – пълна неефективност. В актуализацията на бюджет не се налага ревизия на средносрочната бюджетна цел. С актуализацията не се увеличава предвиденият държавен дълг. От уважение към президентската институция ще отминем недоразумения като „частичното вето” на бюджета, каза още Цонев.

#бюджет #актуализация #вето #президент #комисия #обсъждане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници