МС прие устройствени правилници на две министерства

МС прие устройствени правилници на две министерства
Правителството прие устройствени правилници на Министерството на регионалното развитие и на Министерството на инвестиционното проектиране. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Правителството прие устройствени правилници на Министерството на регионалното развитие и на Министерството на инвестиционното проектиране, съобщи econ.bg. С постановлението се определят функциите и се уреждат правоотношенията във връзка с преобразуването на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в Министерство на регионалното развитие (МРР) и създаването на Министерство на инвестиционното проектиране (МИП).

На МИП и МРР се възлагат съвместни функции по провеждане на държавната политика по устройственото планиране на територията и инвестиционното проектиране, произтичащи от промените в Закона за устройство на територията.

Министърът на регионалното развитие ще ръководи осъществяването на държавната политика по устройство на територията, ще координира дейността на централните и териториалните органи на изпълнителна власт, на органите на местното самоуправление и местната администрация и ще извършва методическо ръководство и упражнява контрол върху цялостната дейност по устройство на територията.

Министърът на инвестиционното проектиране ще осъществява методично ръководство и контрол върху дейността на участниците в инвестиционния процес, както и на дейностите по разрешаване на строителството, приемането и въвеждането в експлоатация на готовите строежи.

Второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към министъра на инвестиционното проектиране са Агенцията по геодезия, картография и кадастър и Дирекцията за национален строителен контрол. Общата численост на персонала е 125 щатни бройки, осигурена за сметка на останалите министерства.

#МРР #мир #МИП #функции #власт #кредити #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници