Нов служебен външен министър в кабинета. Кой е Стефан Димитров?

Нов служебен външен министър в кабинета. Кой е Стефан Димитров?

БТА

A A+ A++ A

Стефан Димитров ще бъде министър на външните работи в състава на служебното правителство, предложен писмено от Димитър Главчев.

Днес президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство на Република България в предложения от Главчев състав.

Миналата седмица, на консултациите в президентството пред държавния глава Румен Радев и представители на парламентарно представени политически сили, той предложи проект на структура и състав на служебен кабинет, в който като министър на външните работи беше посочен Ивайло Ценов – консул във Виена.

Кой е Стефан Димитров?

От 21 януари 2023 г. той е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Черна гора, се посочва на сайта на Министерството на външните работи (МВнР).

В периода 2020 – 2022 г. е директор на дирекция "Двустранно европейско сътрудничество" в МВнР. От 2019 г. до 2020 г. Димитров е началник на отдел "Специализиран контрол", Инспекторат на МВнР.

В периода 2015 - 2019 г. е ръководител на Консулство Франкфурт и временно управляващ Генерално консулство на Република България във Франкфурт на Майн, ФР Германия. От 2014 г. до 2015 г. е началник на отдел "Източна Европа", дирекция "Източна Европа и Централна Азия", МВнР.

В периода 2013 – 2014 г. Димитров е дипломатически служител I ст., Инспекторат на МВнР. През 2013 г. е директор на дирекция "Развитие и интернационализация на малките и средните предприятия", Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

В периода 2009 - 2012 г. е ръководител на Дипломатическото бюро на Република България в Бон, ФР Германия. Между 1998 г. и 2009 г. е управител на издателство РААБЕ България ЕООД, член на издателска група Клет, ФР Германия.

Владее немски, руски и английски език. Роден е 24 септември 1966 г., женен е и има три дъщери.

#министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници