Орешарски: БСП може да реши кога да свърши мандатът

Орешарски: БСП може да реши кога да свърши мандатът
A A+ A++ A

Аз не съм политически човек и няма да участвам в каквито и да е избори. Това каза на брифинг в парламента министър-председателят Пламен Орешарски във връзка с това дали с него е обсъждан вариант за избори през май 2014 г., предаде агенция „Фокус“.

„БСП, като мандатоносител, може да реши докога да свърши мандатът – до утре, до март или до края на мандата. Това, което аз съм поел като ангажименти, е на база на тази програма, да правя периодични, краткосрочни, в рамките на няколко месеца екшън планове или планове за действие, които да отчитам. До този момент се стремя да правя точно това“, посочи премиерът.

По отношение на това, че утре БСП ще гласува проектопрограма за управление, в която са разписани мерки до пролетта, Орешарски заяви: „Не търсете каквито и да е скрити сигнали в програмата, както досега се опитваха да го правят заради политическата обстановка – да се търсят извънредни действия по отношение на програмни намерения. Част от мерките прехвърлят този мандат и аз бих се радвал, когато програмата се дискутира в зала, да се включи и опозицията, за да може някои от дългосрочните мерки да се изпълняват и в следващи години. Има някои мерки, които сигурно надхвърлят и 10 години“.

„Не бих могъл да коментирам оперативни решения на място, тъй като не съм ръководел операциите“, каза премиерът във връзка с обсадата на парламента на 23 срещу 24 юли. Той каза, че не може да коментира самосезирането на прокуратурата за единични случаи на полицейско насилие. „Не искайте от мен да коментирам действия на главния прокурор или на който и да е прокурор. Те са независими власти и действат в рамките на своите правомощия“, посочи Орешарски.

„Тази сутрин дебатът по актуализацията беше форма на диалог и при това най-нормалната в условия на парламентарна република. С голямо внимание се отнесох към всички техни бележки, опитах се да отговоря на по-ключовите от тях, да разсея съмнения и опасения, които имаха, и да дам пояснения по други въпроси“, обясни премиерът Пламен Орешарски.

#Орешарски #правителство #мандат #бюджет #диалог

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници