Драгомир Стойнев: Моделът на ценообразуване на ел.енергията гарантира работа на мощностите

Драгомир Стойнев: Моделът на ценообразуване на ел.енергията гарантира работа на мощностите
Енергийният министър посочи, че предвижда през септември–октомври да обсъжда със синдикатите възможностите за повишаване на цените на въглищата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият модел на ценообразуване на ел.енергията гарантира работа за всички мощности“, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, след като напусна днешното заседание на Обществения съвет към енергийното министерство, предаде агенция „Фокус“.

Според министъра централите няма как да бъдат натоварени максимално, като въпросът е да се отпуши износът и оттам ще дойде натоварването на централите. По думите на Стойнев предложеният от служебното правителство модел е предвиждал изваждането на определени производства, което е предполагало съкращението на много миньори.

Енергийният министър посочи, че предвижда през септември–октомври да обсъжда със синдикатите възможностите за повишаване на цените на въглищата, но на този етап не могат да бъдат посочени конкретни проценти.

 

Това, което виждаме от изчисленията на ДКЕВР, е добре за системата. Важното е, че е добре за страната, като това е начало за балансиране на системата, защото това, което заварихме, бе наистина отчайващо“, подчерта Стойнев.

#Драгомир Стойнев #ДКЕВР #Съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници