Стойнев: Правителството се опитва да излъже и ЕК, и миньорите

Стойнев: Правителството се опитва да излъже и ЕК, и миньорите

БНТ

A A+ A++ A

Правителството не беше способно да представи конкретен план, който да запази работните места в комплекса „Марица-изток” и другите термични централи. Това правителство се опитва да лъже и самата Европейска комисия. Така в „Пресечна точка” депутатът от БСП и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев коментира вота на недоверие.

„На 13 септември кабинетът приема доклад с различни сценарии. На база това се приема и Пътна карта за климатична неутралност. Именно в нея ние видяхме, че до 2030 г. едва ли не всички термични централи трябва да бъдат затворени и миньорите да останат без работа”, обясни той.

„Когато го казах и аз самия на министър-председателя, правителството на подпис променя само Пътната карта, като премахва изреченията, които касаят въглищните централи. Докладът обаче остава същият. Те ще изпратят в Брюксел една Пътна карта, без променен доклад, опитвайки да замажат очите на ЕК”, уточни Стойнев.

Депутатът подчерта, че без променен доклад, означава, че ще се следва сценарият, който вече е одобрен – затваряне на централите до 2030 г. „Това е планът на правителството. Понеже ги хванахме в лъжа, сега обясняват, че никъде в документ не е написано 2030 г. Това правителство се опита да излъже всички, включително и миньорите”, каза още той.

Стойнев потвърди, че БСП ще започне да събира подписи за нов вот на недоверие – този път заради националната сигурност. „Аз вече имам чувството, че в този парламент работим повече да решаваме проблемите на Украйна, отколкото на българските граждани”, е коментарът му.


#Драгомир Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници