Държавата отпуска помощ за имунопрофилактика в животновъдството

Държавата отпуска помощ за имунопрофилактика в животновъдството
10 млн. лв. ще бъдат авансово разплатени към Българската агенция по безопасност на храните и ветеринарните лекари. www.factor-plovdiv.net
A A+ A++ A

От настоящата година започва нова държавна помощ за покриване на разходите на земеделските стопани за имунопрофилактика на животните. 10 млн. лв. ще бъдат авансово разплатени към Българската агенция по безопасност на храните и ветеринарните лекари, съобщиха от земеделското ведомство.

1,5 милиона лева да е финансовото подпомагане за производителите на зеленчуци - полско и оранжерийно производство, чрез минимална помощ de minimis за 2013 г., реши на днешното си заседание Управителният съвет на ДФ “Земеделие”.

Средствата ще се предоставят на зеленчукопроизводители, които отглеждат продукти, полско и оранжерийно производство. Също така ще бъдат финансирани и част от разходите за семена, разсад, минерални торове, препарати за растителна защита и поливна вода, на производителите на полски и градински зеленчуци с до 44 лв. на декар, както и разходите на производителите на оранжерийни домати и краставици с до 157 лв. на декар.

Общо 406 900 лв. ще получат оризопроизводителите за компенсиране на част от разходите за използваната в производството поливна вода.

 

УС на ДФ „Земеделие” гласува решение, с което разсрочва отпуснатите на животновъдите кредити през 2008, 2009 и 2010 г. Новият срок за погасяване на задълженията е 10 октомври 2013 г.

#лекари #зеленчуци #производители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници