Браншовите организации предложиха на Орешарски зам.-министър по туризма

Браншовите организации предложиха на Орешарски зам.-министър по туризма
Сградата на Министерство на икономиката, енегретиката и туризма
A A+ A++ A

Браншовите организации от сферата на туризма изпратиха на министър-председателя Пламен Орешарски предложения за заместник-министър на икономиката и енергетиката, който ще отговаря за туризма, предаде БГНЕС.

Участниците в срещата с премиера миналата седмица приветстваха решението му новият зам.-министър да бъде човек от бранша и изпратиха в срок своите кандидатури, съобщиха от правителствената информационна служба.

Предложенията са:

Бранимир Ботев - председател на НС на Винарска изба "Долината на розите", председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България; член на УС на Национален борд по туризъм, член на УС на "Деловая Россия"- Европа, член на Консултативния бизнес научен съвет при Министъра на земеделието и храните.

Ботев е предложение на: Български съюз по балнеология и спа туризъм; SKAL International; Албена АД; Балкан Холидейс- Лондон; Балкантурист АД; България Холидейз; Българска голф асоциация; Българска Федерация по ски; Геотехмин ООД; Ивент Дизайн; Институт за анализи и оценки в туризма; КК"Св. Св. Константин и Елена"; Национален борд по туризъм; Национална асоциация по СПА и Уелнес туризъм; Национална Конфедерация на туристическата индустрия; Национална лозаро-винарска камара; Пирин Голф Холидейз Клуб; Премиер Турс; Руско-Български Инвестиционен клуб; Солвекс; Съюз "Произведено в България"; Съюз на българската туристическа индустрия; Съюз на икономистите в България; Съюз на инвеститорите в туризма; Тера Тур Сервиз; Тетрареал; Транс Балкан Инвестмънтс; ТУИ България; Феърплей Интернешънъл; Българска организация за конгресен туризъм.

Елена Иванова - председател на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг", Собственик на хотелите "Амфора" и "Империал" в Слънчев бряг. Иванова е предложена от: Българската хотелиерска и ресторантьорска организация; Регионална туристическа асоциация – Родопи; Съюз на собствениците Слънчев бряг; Съюз на хотелиерите – Златни пясъци; Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите в гр. Казанлък; Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите регион; Североизточна България, област Добрич; Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите; Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Русе; Съюз на инвеститорите в туризма; Български съюз по балнеология и спа туризъм; Съюз на българската туристическа индустрия; Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград; Регионално сдружение на БХРА в гр. Благоевград.

Валери Стоянов - зам.-изпълнителен директор на ИА "Военни клубове и военно почивно дело" в МО. Бил е прокурист и член на СД на "Хемусхотелс" АД, изпълнителен директор на "Пампорово" АД, член на СД на "Слънчев бряг" АД, управител на "Интерхотел Гранд хотел София". Стоянов е предложен от: Асоциация на Екскурзоводите в България; Българска туристическа камара; Председател на УС на Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия; Съвет по туризъм – Ловеч; Национална асоциация за Детски и Младежки туризъм; Съюз на хотелиерите "Златни пясъци"; Софийски туристически район; Съвет по туризъм – София; Бургаска регионална туристическа организация; Варненска асоциация на туроператорите; Сдружение "Хотелиери, ресторантьори, търговци" – Чепеларе; Софийски туристически клъстър.

Анелия Крушкова - бивш председател на Агенцията по туризма и бивш зам.-министър на транспорта, била е съветник на министъра на държавната администрация, управител на болница "Токуда" и управител на спедиторски компании.

Крушкова е предложена от: Български съюз по балнеология и спа туризъм; Съюз на българската туристическа индустрия; Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград.

Славка Бозукова - главен редактор и изпълнителен директор на "Стандарт". Бозукова е предложена от: Български съюз по балнеология и спа туризъм и Съюз на българската туристическа индустрия.

Алекс Орешков - доктор по география на туризма в БАН, магистър "Туризъм и хотелиерство" от СУ, управител на хотел "Лъки Банско". Управлявал е и Хотели "Принцес", Хотел "Берлин Парк", Хотел "Скай Уей". Член е на Българската туристическа камара. Бил е директор Човешки ресурси на Шератон София Хотел Балкан, началник управление "Национална туристическа политика" в МТТ, бил е директор на Българския национален туристически офис в Лондон.

Орешков е предложен от: Асоциация на специализираните експерти в туристическа индустрия; Българска туристическа камара и на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти.

#Пламен Орешарски #Бранимир Ботев #Елена Иванова #Валери Стоянов #Анелия Крушкова #Славка Бозукова #Алекс Орешков #Ботев #Иванова #Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино